Madplan uge 35

 Madplan uge 35



Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. 

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.


Kylling og rucola salat med bagt hokkaido og feta. (lave gerne en ekstra kylling, der skal bruges kyllingekød til tarteletterne, samt skrogene skal bruges til risottoen)


Kylling
stegt i ovn eller på grill med favorit krydderierne

Rucolasalat: 1 hokkaido (skåret i tern, gerne med skræl, saltet og vendt i olie, bages i ovnen i cirka 20 minutter) 2 poser rucola, 1 pk. feta, saltede græskarkerner, lidt olie og citron saft.



Tarteletter med kylling og asparges (opskrift vedhæftet som inspiration, jeg laver selv en opbagt sovs i stedet)


3-5 tarteletskaller pr. person

Opbagt sovs: En god klat margarine, mel, mælk, salt, peber, muskatnød, kødet fra en kylling, 3 dåser asparges snitter.

tomat og persille til pynt.





Risotto med mangosalat og grønne bønner

Kog kylling skrog i cirka 30 min. med 1 l. vand tilsat salt, peber og bouillon.

Risotto: 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 pose risottoris, kyllingevandet, salt og peber samt en flødeost og evt. revet ost.

Mangosalat: 1 pose grønne bønner, 2 mango, frisk persille, 2 rødløg, syltet ingefær i meget små stykker, salt.


Sushi (jeg har vedhæftet en trin for trin vejledning som inspiration, fundet på nettet)



20 Tangplader, 1 kg. sushi ris, 1 dl. sushi vinegar (du kan også bruge eddike der koges op med lidt salt og sukker), 1 agurk, 4 gulerødder, 2 avokado2 æg (steges til en pandekage der skæres i skiver)1 pk. torpedo rejer, olie, laks, rejerwasabitangsalat (kan findes på frost) syltede ingefær.







Paneret flæsk med kartofler, persillesovs og rødbede råkostsalat (jeg steger gerne ekstra flæsk, da det også smager fantastisk på en rugbrød)

3 pk. flæsk i skiver, rasp, 4 ægsalt og peber2 kg. kartofler.

Sovs: Margarine, melmælkpersillesalt og peber.



Rødbede råkostsalat: 4 revne rødbeder, 4 revne gulerødder, tørrede dadler i små stykker, revet peberrod efter smag. 




Pasta med vegetar sovs



1 kg. pasta

Vegetarsovs: 1 ds. røde bønner, 2 ds. hakkede tomater, 1 squash, 3 gulerødder, 2 løg, 4 fed hvidløg, 3 stængler blegselleri, 1 bk. svampe. 3 spsk, soltørrede tomater, paprika, spidskommen, karry, koriander, salt, peber, sukker og balsamico.

Alt i blenderen og derefter i gryden, koges sammen i cirka 20 minutter, man kan sagtens bruge andre grøntsager og krydderier, det er kun fantasien der sætter grænser. krydderierne kan også svitses af på panden inden grøntsagerne tilsættes, for at få maksimal smag frem.

server gerne med masser af revet ost og måske en omgang ketchup:-)



Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6