Påske dessert

 Påske dessert



240 g. digistivekiks

80 g. smør

4 æg

5 blade husblas

2 tsk. vanilje

400 g. A38

1 citron

2,5 dl. fløde

200 g. sukker


Husblasen lægges i vand i en stor skål. Smøret smeltes.

Digistivekiks blendes til mel og blandes med det smeltede smør. Derefter kommes blandingen i en springform betrukket med bagepapir, tryk det godt ned i bunden så det er jævnt fordelt.

Æggene deles og hviderne stilles til side. Riv skallen fra citronen til senere.

Æggeblommerne piskes med 4 spsk. sukker og vaniljen til det er let og luftigt. A38 tilsættes, samt saften fra citronen, gem en lille smule til marengsen. Fløden piskes stiv, men lad stå lidt endnu. husblassen tages op af vandet, den skal smeltes over vandbad, derefter tages lidt af den blandede dej og røres med den varme husblas, nu skal man arbejde hurtigt, husblassen skal hæles ned i dejen i en tynd stråle mens man røre rundt, derefter tilsættes fløden, det skal blandes så det er jævnt. Hæld blandingen ud over kikse bunden og stil på køl. den skal minimum stå 3 timer.

Pisk æggehvider stive og luftige, du skal kunne vende skålen på hovedet uden at det falder ud. Tilsæt resten af sukkeret og den lille smule citronsaft du gemte samt halvdelen af den revne citron skal. Pisk til marengsen er glat og lidt sej i konsistensen. 

Tag en ske og form aflange ovaler til æg, læg dem på en bageplade med bagepapir. bag dem i ovnen ved 100 grader i 1,5 time, læg dem til afkøling på en rist.

Inden servering tages kagen ud. smelt den mørke chokolade over vandbad og pynt kagen med mørk chokolade og marengs æg, samt det sidste af den revne citron skal.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6