Madplan uge 14

Madplan uge 14

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. Det er ved nogle af retterne muligt at trykke på overskriften og se en opskrift, de er understreget. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.

Retterne er beregnet til 6 personer


Minestrone suppe  (jeg har vedhæftet en opskrift, ingredienserne er anderledes, men hvis man ikke har lavet suppen før kan man bruge fremgangsmåden som inspiration)

I denne supper bruger jeg væden fra hamburgryggen jeg kogte i sidste uge, man kan selvfølgelig også bruge bouillon, cirka 2 liter. Minestronesuppe er hos os oftes en ret der er lavet på rester, man kan stort set komme alt i denne suppe. 

2 Løg, 3 fed hvidløg, 3 gulerødder, 5 kogte kartofler,2 dåser hakkede tomat, 250 g. suppehorn, 200 g. linser, bacon i tern (køb evt. et stykke, da det også skal bruges i pastesalaten samt cæsarsalaten), pølser (krydrede pølser, hvis man har rester af spegepølser er de fantastiske heri), paprika.

Tilbehør: Parmesan og brød









Pastasalat (den kan spises både varm og kold)

1 kg. pasta, 200 g. flødeost (evt. krydderurter), ærter, 200 g. cherrytomat, 2 peberfrugter, majs, 1 rødløg, bacon, skinke (hvis man har mere hamburgryg er det fantastisk at bruge i små tern)

Fremgangsmåde: kog pastaen til den er mør, hæld næsten alt væden fra, kom flødeosten i gryden og rør det godt ud med væden, så får pastaen en cremet sovs eller dressing. Grøntsagerne skæres i små stykker, bacon steges sprødt på panden, skinken skæres i tern. Alt blandes i en stor skål. 

Pynt: bredbladet persille


Dette er også lækkert på madpakken dagen efter.





Fyldte squash  med nachos (lav gerne ekstra da resterne skal bruges i pirogger senere på ugen)

8 squash, 800 kg. hakket oksekød, 3 porre, 2 løg, 4 fed hvidløg, 2 dåser hakkede tomat, 3 revet gulerod, 2 revet pastinak, paprika, spidskommen, chili, 200 g.  revet ost.

Nashos og evt. jalapenos.




Butterdejs pirogger med fyld af oksekød og squash med rucolasalat (jeg køber butterdej på frost, man kan også lave en almindelig piroggedej hvis man bedre kan lide det)

1 pakke butterdejsplader, de fyldte squash man har til rest hakkes, evt. hvis der er meget væde ved kan man komme fyldet i en gryde og lade væden koge lidt ind inden man fylder det i. 1 æg til at lukke dejen.

Tilbehør: Rucola salat, soltørrede tomat, ristede græskarkerne, oliven,  balsamico og olivenolie. Hvis der er mere æg, kan man stege det på panden og skære det i strimler som pynt på salaten.






Cæsar salat 

1 salathoved, 400 g. kyllingefilet, bacon, agurk, tomat, avokado, rød løg, oliven, hel parmesan, croutoner og ristede pinjekerner.

Dressing: Man kan selvfølgelig købe en færdig dressing eller lave en selv, mayonnaise, cremefraiche, sennep, citron, salt, peber, 1 fed presset hvidløg.

Croutoner: 4 skiver toast, olie, salt, de kan ristes på panden eller i ovn.




Omelet med tomatsalat 



12 æg, mælk, salt, peber, paprika.

6-8 tomater, 1/2 agurk, 2 pk. mozzarella, 1 rødløg, frisk basilikum, oliven, olie, salt.


Frøsnappere, de er lækre som snaks eller til at komme på madpakken, jeg laver dem halv størrelse af det der står i opskriften, kommer dem i fryseren inden de bliver helt kolde, så er de lige til at tage op om morgenen og klar når de skal spises i frikvarteret.



Margarine, mælk,
gær, æg, salt, sukker, hvedemel, pikantost, blå birkes og sesam.







Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cheeriosmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæg, gnavegrøntfrugt, små yoghurt  eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerrier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6