Madplan uge 16

 Madplan uge 16

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. Det er ved nogle af retterne muligt at trykke på overskriften og se en opskrift, de er understreget. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes.

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.



Hjemmelavet Sushi (jeg har handlet i en special forretning, men flere supermarkeder har mange af tingene)




20 Tangplader, 1 kg. sushi ris, 1 dl. sushi vinegar (du kan også bruge eddike der koges op med lidt salt og sukker), 1 agurk, 4 gulerødder, 2 avokado, 2 æg, 1 pk. torpedo rejer, olie, laks, rejer, wasabi, tangsalat (kan findes på frost) syltede ingefær.


Kålwraps/tortilla pandekager (Jeg bruger de yderste store blade fra spidskålen som pandekage, man kan købe et par færdige pandekager/tortilla til børnene hvis de hellere vil have det eller lave et par tynde æggepandekager.

1 Spidskål, 2 æg, 1/2 salathoved, 3 tomater, 1/2 agurk, 1 ds. majs, 1/2 ps. endemamme bønner, kyllinge kebab. Endemamme og kebab findes på frost.

Dressing: 3 dl cremefraiche, lidt chili, lidt paprika, 2 spsk. ketchup, 1/2 citron, salt og peber.



Kyllingenuggets med kartoffelbåde aioli og børnesalat (dette er et hit hos børn og barnlige sjæle, de hjemmelavede kyllingenuggets er vanedannende, jeg laver altid ekstra, de smager godt som en snack eller i madpakken)



3 pk kyllinge inderfilet, 3 æg, mel, rasp, paprika, chilipulver, karry, spidskommen, olie, salt og peber. (kyllingefileterne skæres i lidt mindre stykker, de skal cirka være 4 cm, mel blandes med krydderier og kyllingen vendes i melet. det skal stå i cirka 20 minutter. derefter vendes det i æg og til sidst i rasp, steges i olie og holdes lune i ovnen ved middel varme)

1,5 kg kartofler, olie, salt, peber, evt. paprika, spidskommen og karry (kartoflerne skrælles og skæres i både, lægges i vand mens ovnen varmes op med en bageplade med olie på, hæld vandet fra og tør kartoflerne, derefter skal de vendes i den varme olie og steges i ovnen i cirka 30 min. ved 200 grader. Når olien varmes inden bliver kartoflerne mere sprøde.)

aioli: 2 dl. god mayonnaise eller hjemmelavet mayonnaise, 2 fed hvidløg (man kan sagtens tilsætte cremefraiche for at få en lidt lettere dip)

Børnesalat: 3 tomater, 1/2 agurk, 1 ds. majs, ærter, 3 gulerødder, 1 bundt radiser, 1/2 ps endemamme bønner, lidt salt og oliven olie. (alle grøntsager skæres i små tern, dette er en lille farvesymfoni i en skål, der er ikke noget der klistres sammen af dressing eller er blødt i konsistensen, det knaser og er sprødt og lækkert),


Nudler med lynstegt oksekød



500 g. mørt oksekød f.eks. oksefilet eller en steak, mel, olie, 1 bundt forårsløg, 3 gulerødder, 1 pk. svampe, 4 spsk. østerssovs, 4 spsk. soyasovs, 2 dl. bouillon, 2 pk. nudler. (oksekødet skæres i strimler, vendes i mel og lynsteges i olie, tag det op og steg grøntsagerne, derefter tilsættes østerssovs, soya og bouillon og kødet kommes tilbage i gryden/wokken. kog det sammen i et par minutter. nudlerne koges ved siden af. Pynten doseres alt efter hvad man er til. obs der kan bruges andre eller flere grøntsager)

Pynt: Ristede pinjekerne, sød chilisovs, soya og frisk chili.


kylling i skilt sovs med kartofler og forårssalat



1 hel fersk kylling, 1 bundt frisk persille, 0,5 l. fløde, 0,5 l bouillon, salt og peber, jævning til sovsen. (væden skal næsten dække kyllingen, så der skal måske lidt mere eller mindre bouillon i). 

1 kg nye (udenlanske) kartofler.

Forårssalat: frisk salat blade (resterne af spidskålet kan sagtens bruges), 1 bundt friske grønne asparges (de hakkes fint og spise rå, de smager lidt som ærter) 1 bundt radiser, forårsløg, feta (hvis det er den fra blok, kan man bruge resten i grønkålstærten).

Dressing: olivenolie, 1/2 citron, lidt sennep, lidt honning og salt.



Grøntkålstærte med feta

1 ps grøntkål (frost), 2 løg, 4 hvidløg, 3/4 blok feta, 8 æg, hvis man har rester af kartofler skæres disse i skiver og kommes i, stødt spidskommen, lidt sukker og lidt citron, salt og peber samt revet parmesan. (Hvidløg og løg svitses på panden, den frosne grøntkål tilsættes, der skrues ned for varmen, når det er tøet op tilsættes feta og krydderier, kartoflerne lægges oven på tærtedejen med grøntkålen over, æggene piskes sammen og hældes over, bag tærterne i cirka 50 min. ved 200 grader, parmesanen rives over de sidste 15 minutter.

Tærtebund: Man kan med god samvittighed snyde og købe en færdig tærtedej eller en frossen butterdej, men hvis man gerne vil lave en selv er det absolut fantastisk. Margarine, mel og salt.



Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, samt lidt andet lækkert til madpakken.

Lækkerrier til weekenden😃  Der er i denne uge skønne små chokolader og dåser med lakrids til 20 kroner, det skal helt sikkert med mig hjem.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6