Madplan uge 3

Madplan uge 3

I denne uge hopper jeg med på vognen og laver den meget populære one pot pasta. Det bliver spændende hvordan det bliver, jeg har som sagt endnu ikke erfaring med denne ret. Derudover har jeg lavet en lille ny ret, meget enkel og lavet af rester jeg håber at det bliver helt fantastisk, men hvorfor ikke, det skal det nok blive. Ugen bærer præg af meget nemme måltider tænker jeg, det er dog stadig meget varieret og sundt mad der er på menuen. Jeg kan nogle gange sidde og tænke her søndag morgen, ej bliver det kedeligt eller for ensformigt?..... men når ugen først er i gang og madplanen skrider frem bliver jeg altid glad og overrasket over hvor varieret og lækkert det hele er. Hvordan har i det med hverdagsmaden?

Husk at købe et godt stykke bacon der kan bruges i løbet af ugen, jeg foretrækker klart et helt stykke frem for de pakker med tern.

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. 

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.


Ægge wraps med tunmousse



Tynde pandekager af æg: 2 æg pr. mand, lidt mælk, salt og peber.

Tunmousse: 3 ds. tun, 1 løg, salt, peber, citronsaft, 1 dl. mayonnaise, 1 dl. cremefraiche. (blendes).

Spidskål, majs, tomat, edamame bønner, avokado.


Skinketern med kartoffelmos


1 pk. skinketern, 1 pk. cocktailpølser, bacon i tern,
2 ds. tomat, bouillon, 5 gulerødder, 2 porre, paprika, salt og peber.

kartoffelmos:  3 kg. kartofler, smør, mælkmuskatnød, salt og peber.


Pasta one pot (opskrift vedhæftet med fremgangsmåde)


1 kg. pasta, 1 broccoli i små buketter, 2 ds. tomat, 4 hvidløg, 2 løg, 3 spsk. soltørrede tomat, 1l. bouillon, 1 pk. flødeost, edamame bønner. (evt. forårsblande fra frost)

frisk revet parmesan



Chili con carne med ris (jeg koger gerne ekstra ris, da jeg skal bruge rester til stegte ris Jeg laver også dobbelt portion af chili con carne da jeg skal bruge resterne senere på ugen)

chili con carne (jeg køber færdige poser fra frys), hakket oksekød, ris, hakket tomat, (2 dåser pr. pose, evt. med chili) bouillon  og cremefraiche.


Broccolisalat, bagte rødbeder og stegte ris




Broccolisalat: 
Broccoli (jeg laver altid 2 broccolihoveder), baconrosiner, solsikkekerne.

Dressing laves af: mayonnaisecremefraiche, sennep, balsamico eddike, lidt sukker, saft 1/2 citron.

Bagterødbeder: 6 aflange rødbeder, skrælles og flækkes på langs. Drys salt, peber og olie og bag i ovnen i cirka 35 minutter ved 200 grader. 

basilikumfeta: 150 g. feta, 100 g. flødeost, 1 håndfuld hakkede basilikum blade, salt og peber.

Smør stegte ris: Ris rester, smør, 1 løg, lidt chili, 1 rød peber, æg. drys med forårsløg.





Rulleratata 

Rester af chili con carne lægges i lag med tynde skiver af forskellige rodfrugter og kartofler.

drysses med revet ost og bages i ovnen som lasagne.

serveres med tortillas chips og guacamole: 2 avokadoer, 2 hvidløg, citronsaftolivenolie, saltlidt cremefraiche.




Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 6