Madplan uge 19

 Madplan uge 19


I denne uge er der Kristi himmelfarts ferie. Herhjemme betyder det at vi har en ekstra lang weekend, og det skal nydes, vi har tradition for at spise tapas når der skal hygges lidt ekstra, så det skal vi selvfølgelig have, jeg forslår også at man køber et par poser fra frost med lækre spelt boller samt croissanter til morgenmad, jeg har flere gange købt remas brød på frost og kvaliteten er altså helt fin hvis man kan lide at sove længe i weekenden og alligevel vil hygge med en god velduftende morgenmad. Jeg har i denne uge også valgt at bruge en hel fersk kylling over tre forskellige måltider således at alt på kyllingen bliver brugt.

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. Det er ved nogle af retterne muligt at trykke på overskriften og se en opskrift, de er understreget. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes.

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.


Kylling i karry med ris

Lår og vinger fra 2 kyllinger, 9 dl. ris (jeg koger lidt ekstra ris, da jeg bruger resterne i salaten til kyllingespydene), 4 gulerødder, 1 ds eller 3 skiver frisk ananas, 2 løg, frisk ingefærkarry, gurkemeje, spidskommen, salt og peber. 7 dl bouillon, 2 squash, olie.



 (Lår og vinger skæres af de friske kyllinger, deles ved leddene, således at stykkerne ikke er for store, Olie varmes, krydderierne svitses, kyllingen tilsættes og brunes af, løg og gulerødder tilsættes, bouillon hældes over, squash tilsættes, koges sammen en lille halv time, ananas skal i 5 minutter for retten er færdig, sovsen smages til med salt og peber og jævnes en smule) Serveres med ris.


Kyllingespyd med frisk ris salat 



4 kyllinge bryster, træspyd. (skær kyllingen i tern, læg spyddene i vand, kyllingen skal marinere i marinaden i minimum 30 min. mens kyllingen marinere kan man dele cherry tomater i halve og stege i ovnen med olie, lidt hvidløg og timian, de skal kun have cirka 10 minutter, sæt kyllingen på spyd og steg i ovnen i 20 minutter ved 200 grader)



Marinade: 1 dl olie, 1 dl soya, frisk ingefær, frisk chili, 2 fed hvidløg, 1 tsk. honning.





Frisk ris salat: Brug risene fra forleden, ovnbagte cherry tomater, bladselleri, ærter, 1 rødløg, 1 bundt radiser, masser af frisk persille, citron og olie samt salt.

Brød med hvidløg


Kartoffel-porre suppe kogt på kyllingeskroget



2 kyllingeskrog, 4 porre, 1 kg kartofler, purløg, hvidløg, salt og peber, 1/4 l fløde eller en flødeost,  server evt. sprød stegt bacon til.

 


(fedtstof varmes i gryden, kyllingeskrogene brunes af tilsæt hvidløg, kartofler og porre, salt og peber samt 1,5 l. vand. koges cirka 40 min. tag kyllingeskroget op og hæld noget af væden fra, så grøntsagerne kun lige er dækket, blend grøntsagerne, tilsæt lidt af væden igen så suppen for den rette konsistens, den skal ikke være for tynd. tilsæt fløde eller ost og varm suppen igennem, pynt med frisk purløg og evt, bacon, spis brød til. Hvis der sidder noget kylling tilbage på skroget kan man sagtens komme det i suppen, eller hvis man har rester fra kyllingen i karry, kan dette også sagtens kommes i suppen, det er skønt at få brugt sine rester i ny forklædning:-)


Kål pølser med kartoffelsalat (Jeg har vedhæftet en lækker opskrift på kartoffelsalat, jeg vil selv skifte mynte ud med frisk purløg, da jeg allerede har det i min madplan i denne uge, men det er jo helt op til dig).



2 kålpølser pr. person cirka

Kartoffelsalat: 1,2 kg nye kartofler, 1 bundt friske asparges, 1 bundt radiser, 1/2 agurk, 400 g. ærter fra frost, 1 pose ærteskud el. feldsalt.

Marinade: 1 stor spsk dijonsennep, 1 stor spsk honning,  citronsaft, 1 ½ dl olivenolie, salt.



Pasta med tigerrejer (jeg bruger selv hummerhaler, da jeg er heldig at have en stor pose i fryseren, derudover tilsætter jeg forårsløg, squash og cherrytomater til retten, så den vedhæftede opskrift er blot til inspiration)



1 kg. pasta, 1 pose hummerhaler/tiger rejer, 1 løg, 2 squash, 1 bundt forårsløg, 200 g. cherrytomater, 2 dl. fløde, 3 hvidløg, olie, østerssovs, salt og peber


Tapas



3 slags spegepølser, 4 slags oste, oliven, grøntsagsstave, agurk, gulerod, radise, peberfrugt, vindruer.

Guacamole: 2 avokadoer, 2 hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt, lidt cremefraiche.

hvis det skal være ekstra lækkert.... Nachos med revet ost

Foccacia brød25g. Gær500 g.  hvedemel, olivenolie, saltrosmarin, vand.



Jeg vil lige minde om at købe is til 10 kr. samt croissanter på frost til 10 kr. Mums

Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6