Madplan uge 21

 Madplan uge 21

I denne uge har jeg kun skrevet 5 retter på, ugen er jo lidt kortere grundet pinsen.

Jeg håber også på godt vejr, da jeg har valgt at vi skal have koldskål i denne uge, om jeg bager kammerjunker fra bunden eller køber dem færdige er ikke helt bestemt endnu. Jeg vil i denne uge som i de andre uger forberede noget af maden ved de andre retter.  I denne uge er det de nye kartofler, hvor jeg koger flere end vi kan spise, resten skal jeg bruge senere på panden som krydderkartofler, jeg kunne også have valgt at købe et glas kogte kartofler, men det er op til jer hvad I finder nemmest. Jeg vil derudover vise hvordan man laver den lækreste og nemmeste grøntsagslasagne med alt den snyd jeg til tider bruger i mit ellers så fantastiske køkken, håber I er med og finder det præcist lige så lovligt som jeg.

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. Det er ved nogle af retterne muligt at trykke på overskriften og se en opskrift, de er understreget. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes.

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.


Koldskål

1 l. tykmælk, 2 l. kærnemælk, 3 æg, 1 citron (evt. både revet skal og saft) 6-8 spsk. sukker, 2 tsk. vaniljesukker, evt. 2 tsk. kardemomme. (pisk æg og sukker godt sammen, til det bliver tykt og luftigt, tilsæt citron, vanilje og kardemomme, tilsæt tykmælk og rør til slut kærnemælken i).




Kammerjunker: 200 g. hvedemel, 75 g. margarine, 50 g. sukker, 2 tsk. kardemomme, 1 tsk. bagepulver, 2 æg og lidt vand. (alle ingredienser røres sammen til en dej, formes til to pølser og lægges på køl, minimum en time, skæres i skiver og bages i cirka 10 minutter ved 200 g. afkøles på en rist)


Stegt rødspætte med nye kartofler, persillesovs og ovnbagte friske grøntsager

Hele rødspætter, smør, æg, rasp, olie, salt og peber. 2,5 kg. nye kartofler (jeg koger ekstra og tager fra til mine krydderkartofler).

Persillesovs: Margarine, mel, mælk, salt og peber samt hakket frisk persille

Grøntsager: 10 gulerødder, 1 bundt forårsløg, 2 squash, 1 bk. små tomater, 3 løg, olie og salt. (grøntsagerne vaskes og skæres på langs, løgene skæres til kvarte, grøntsagerne kommes i en bradepande og steges i ovnen i cirka 25 minutter ved 200 grader, hvis der er rester af grøntsager kan de bruges i grøntsags lasagnen eller på salaten med lammekødet).



Salat med lam, tzasiki og flutes (portionsanrettet) herhjemme er det altid et hit med portionsanrettet mad, alle føler lidt at de er på restaurant:-), denne ret er sååååå lækker, meget nem, færdig, smuk og helt fantastisk på blot en god halv time.





Lammeculotte, steges i ovn i cirka 20-25 minutter og skal derefter hvile i 10 minutter, krydres med salt og peber, hvidløg og rosmarin eller timian. mens den er i ovnen laves salaten klar og når lammet hviler varmes flutet.

Tzasiki: yoghurt naturel, salt, 1 agurk, 2 fed hvidløg.

Salat: 2 poser salat blade, tomat, forårsløg, 1/2 pose grønne bønner, edamamebønner, soltørret tomat, evt. nogle af de ovnstegte  grøntsagerne fra fisken. 

Flutes

Salaten anrettes på tallerknerne og kødet skæres tyndt ud og fordeles på toppen, tzasiki og brød lægges på kanten.


Grillet svinemørbrad med vandmelon salat og pandestegte krydrede kartofler

2 Svinemørbrad (jeg skære dem ud i bøffer og marinere den med barbeque marinade og griller dem, de kan også sagtens laves på pande eller i ovn)


Barbeque marinade: 1 dl. olie, 1/2 dl. ketchup, 2 spsk. brun farin, 2 spsk. eddike, 1 presset hvidløg, 1/2 revet løg, 1 tsk. salt


Krydderkartofler: Små kartofler, kogte eller dem fra glas. Smør, spidskommen, karry, gurkemeje, salt og peber. (smelt smør på panden, brun krydderierne af, tilsæt kartofler og lad stege i 5-10 minutter, ikke for høj varme)

Vandmelon salat: 1/2 vandmelon i mundrette tern, 1/2 pose grønne bønner, 2 rødløg finthakket, godt med feta, frisk chili efter behov. Intet andet, den står bedst til denne ret uden dressing eller marinade, da både kartofler og kød er godt krydret. den friske og søde vandmelon smelter på tungen.



Grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne med snyd: 3 poser ratatouille fra frost, 3 dåser hakket tomat. (koges godt sammen i en stor gryde cirka i 15 minutter).

Lasagne plader 1 pk.

Færdiglavet morneysovs 2 kartoner

Så er det bare at lave de fineste lag, jeg laver af denne portion en hel dyb bradepande, bager den i ovnen i cirka 40 minutter, den smager så godt, ingen af drengene mangler kød og man behøver ikke tilbehør da lasagnen har alt sundhed i sig.





Man kan også gå den lange vej og hakke og snitte....

Lasagnepladeraubergine, squash, gulerødder, pastinakhakkede tomaterløg, hvidløgolie, paprika, oregano, evt. chili, bouillon

Bechamelsauce: smørmelmælk, revet ostmuskatnød.



Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6