Madplan uge 23
Madplan uge 23
I denne uge har jeg et par lange dage på job, det betyder at jeg er ekstra god ved mig selv i min planlægning, jeg skal faktisk kun lave mad 4 dage, men har mad til 6. jeg vælger at lave en stor portion kartoffelsalat og servere den med forskelligt kød og det samme med pastasalaten, på den måde er det næsten som nye retter. Jeg vil også kunne bruge flere af retterne på madpakken, så allerede nu er jeg faktisk helt begejstret og glæder mig til denne lidt travle uge med masser af god og veltilberedt mad.
Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. Det er ved nogle af retterne muligt at trykke på overskriften og se en opskrift, de er understreget. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:
Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes.
kød, frugt /grønt, mejeri og tørkost/konserves.
Grillet kylling med kold kartofflesalat (Kartoffelsalaten er til 2 dage)
3 kg. nye danske kartofler, 1 pose grønne bønner, 1 bdt. radisser, 1 bdt. forårsløg, 1 rødløg, evt. syltet ingefær. 1 håndfuld purløg.
Dressing: 500 g. creme fraiche, 1 dl. mayonnaise, 1 spsk. sennep, 1 spsk. balsamico, 2-3 spsk. sukker.
1 fersk kylling: jeg griller min over en dåse øl, og pensler den med det sidste barbecue marinade, marinaden kommes på det sidste kvarter så den ikke brankes, man kan sagtens stege den i ovnen i stedet. Husk at gemme skroget, det koger jeg til suppe som bruges til risottoen.
Kartoffelsalat med pølser
cirka 2-3 pølser pr. mand, resten af kartoffelsalaten.
Risotto med asparges (Jeg har vedhæftet en lækker enkel opskrift, jeg vælger dog at lave bouillonen på kyllingeskroget, jeg bruger 2 poser risotto, men vi kan også spise resterne på madpakken)
1 kyllingeskrog, koges med 1 løg, salt og peber i cirka 30 minutter.
2 poser risottoris, 3 løg, 2 bdt. asparges, 300 g. spinat, 100 g. frisk revet parmesan, hvidvin, citron.
Melon salat: grønne salatblade, 1/2 canteloupe melon i små stykker.
flutes og smør
Porchetta med pastasalat (jeg laver en stor portion pastasalat, da vi skal have det i 2 dage)
1 porchetta (steges som anvist på pakken)
Pasta salat: 1,5 kg. pastaskruer, 2 bakker små tomater, soltørrede tomater, 2 dåser majs, 2 rødløg, 2 peberfrugter, feta.
Jeg servere agurk i stave og oliven ved siden af, agurken kan godt gå hen og blive lidt trist når man blander den i en salat der skal gemmes.
Dressing: oliven olie, presset hvidløg, citronsaft, frisk persille eller basilikum, salt.
Pizza med parmaskinke og rocula
Dej: gær, vand, mel, salt, olie.
Fyld: tomatsovs ( 1 ds. hakket tomat, paprika, oregano, salt, peber og lidt sukker, blendes) revet ost, parmaskinke, soltørrede tomat, evt. små halve tomater.
Jeg kan rigtig godt lide at parmaskinken ligger ovenpå osten og bliver helt sprød , så lige med denne pizza er rækkefølgen af fyld.... tomatsovs, ost, tomat, parmaskinke
drys med frisk rocula
Pastasalat med laks
Grillet laks med resterne af pastasalaten og flutes med smør
Derudover har jeg købt:
Morgenmad: Havregryn, cornflakes, mælk og sukker, brød, ost og smør.
Frokost: Rugbrød, pålæg, gnavegrønt, frugt, eller andet lækkert til madpakken.
Lækkerier til weekenden😃
God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!








Kommentarer
Send en kommentar