Madplan uge 24
Madplan uge 24
I denne uge er der livretter på menuen. Der er mange grøntsager og de fleste retter kan også laves som helt vegetar retter. Jeg kan klart anbefale både de vietnamesiske forårsruller og de hjemmelavede forårsruller. Jeg har tidligere købt færdige forårsruller, men efter at jeg første gang selv lavede forårsruller og kommentarene fra børnene var overvældende, er det kun sjældent at jeg køber de færdige nu. Med hensyn til min pulled pork burger, der må dagen vise om jeg laver den som langtidsstegt eller som flæskesteg.
Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. Det er ved nogle af retterne muligt at trykke på overskriften og se en opskrift, de er understreget. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:
Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes.
kød, frugt /grønt, mejeri og tørkost/konserves.
Vietnamesiske forårsruller (man kan lave dem som vegetar eller tilsætte rejer eller kylling.)
Rispapir, rejer/kylling, 2 peberfrugter, 3 gulerødder, 1 agurk, 2 avokado, salat blade, evt. bønnespire, frisk koriander, frisk persille.
Sesamdressing: mayonnaise, ristet sesam, eddike, fiskesauce, sukker, sesamolie, solsikkeolie, soyasauce.
Sushi (jeg har vedhæftet en trin for trin vejledning som inspiration, fundet på nettet)
20 Tangplader, 1 kg. sushi ris, 1 dl. sushi vinegar (du kan også bruge eddike der koges op med lidt salt og sukker), 1 agurk, 4 gulerødder, 2 avokado, 2 æg (steges til en pandekage der skæres i skiver), 1 pk. torpedo rejer, olie, laks, rejer, wasabi, tangsalat (kan findes på frost) syltede ingefær.
Pulledpork burger (jeg køber en flæskesteg, da denne er på tilbud i denne uge. Om jeg skære sværen af og putter i fryseren til en anden gang er endnu ikke bestemt, om jeg griller den eller langtidssteger den i ovnen har jeg heller ikke helt besluttet, men at jeg laver den til en burger med coleslaw, det er sikkert, jeg vil nemlig bruge resterne af kødet i mine hjemmelavede forårsruller)
cirka 2 kg. svinekød.
Rub: 2 spsk. paprika, 1 spsk spidskommen, 2 spsk brun farin, 1 spsk salt, 1 tsk peber, evt. 1 tsk chili. (Bland krydderierne og knid kødet godt ind).
Coleslaw: 3/4 spidskål (det sidste skal bruges i forårsrullerne, hvis man laver de hjemmelavede), 5 gulerødder.
Dressing: 1 dl. mayonaise, 2 dl. cremefraiche, 1 spsk. sennep, 1 spsk, balsamico,lidt citron saft, 1 spsk sukker og salt.
Burgerboller
Forårsruller med nudler (rema har færdige forårsruller på tilbud, men hvis man har mod på det kan jeg anbefale de hjemmelavede, det tager selvfølgelig ekstra tid selv at lave dem, men de smager altså også helt vildt meget bedre)
1 pk forårsrulle plader, evt. resterne fra den pulled pork, 1 presset hvidløg, 1 revet gulerod, 2 stængler blegselleri fint hakket, 1/4 spidskål fint snittet, 4 spsk. fiskesovs, 1 spsk. soya, 1 tsk. sukker, lidt frisk chili og 50 g. kogte og groft hakkede glas nudler. 1 æg til at lukke forårsrullerne med. (jeg plejer lige at stege fyldet på en pande i 5 minutter, så det falder godt sammen, hældes i en si så overskydende væde falder fra. Fyldet kommes nu på pladerne som lukkes og derefter steges i rigeligt olie, se billede nedenfor)
Glas nuddel salat: 400 g. kogte glasnudler, 3 stængler blegselleri, 1 rødløg, 2 grøn peber, 1 frisk chili, masser af frisk koriander.
dressing: 2-3 spsk. fiskesovs, 1 spsk. sukker, 1 spsk. soja, saften fra en hel citron.
Frisk pasta med kylling
1 kg Pasta, 400 g kyllingefilet i mundrette stykker, 2 spsk. østerssovs, 2 spsk soya, 1bk svampe, 2 gulerødder i mindre stykker, 1 bundt forårsløg i passende stykker, stødt/frisk ingefær, gurkemeje, bouillon evt. 2dl fløde.
moules frites (jeg har vedhæftet en opskrift)
2-3 kg. blå muslinger, 5 dl. hvidvin, 4 gulerødder, 1 porre, timian, 1 løg, 2 fed hvidløg, 3 dl. fløde, salt og peber, drys med frisk persille.
pommes frites
aioli: 3 dl. god mayonnaise eller hjemmerørt samt hvidløg.
brød
Derudover har jeg købt:
Morgenmad: Havregryn, cornflakes, mælk og sukker, brød, ost og smør.
Frokost: Rugbrød, pålæg, gnavegrønt, frugt, eller andet lækkert til madpakken.
Lækkerier til weekenden😃
God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!







Kommentarer
Send en kommentar