Madplan uge 25

 Madplan uge 25


I denne uge vil jeg snakke lidt om økonomi. Mange jeg taler med om mine madplaner spørger om jeg ikke spare utroligt mange penge på min mad ved at planlægge uge. Det tror jeg da helt bestemt at jeg gør. Når jeg handler ind, handler jeg som sagt kun en gang, men jeg indrømmer også at jeg er en af de irriterende typer der har en blok stående i køkkenet til at notere når noget er brugt op. Så hvis jeg her skulle skrive hvad jeg brugte på mad skulle jeg gennemgå min bon og modregne, vaskepulver, toiletpapir, hygiejnebind og alt hvad der ellers kommes i vognen på min ugentlige indkøbstur. Derfor vil mit svar på mad-budgettet altid være på husholdnings-budgettet. Vores husholdnings-budget med en familie på 6 personer er i gennemsnit 1200 kr. pr. uge.

Jeg vil fra næste uge holde pause fra madplanerne, da jeg går på sommerferie med drengene, jeg vil dog fortsat poste et par billeder hvis vi får spændende ting at spise, jeg vil helt sikkert også glæde mig til august hvor hverdagen igen begynder med skole og arbejde og ikke mindst den strukturerede hverdag med de dejlige madplaner der giver mig en utrolig ro i hovedet. 

Rigtig god sommer

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. Det er ved nogle af retterne muligt at trykke på overskriften og se en opskrift, de er understreget. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes.

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.



Grill med hele majs og fin salat (hvis man koger kikærter selv, kan man sagtens koge en stor portion, da de også kan bruges i falaflerne, vandet de er kogt i kan bruges i lasagnen, men man kan også købe kikærter på dåse, de er på tilbud i denne uge.)



Jeg griller et stykke oksekød, de 6 friske majs lægger jeg i vand med blade på og griller dem med blade og det hele, så bliver de ikke brændt og holder på saft og kraft.

Fin salat: Kikærter, agurk, peberfrugt, ærter, salat og feta. masser af frisk persille samt 2 fed presset hvidløg og olivenolie blandes i salaten til slut. (Alt skæres i fine små stykker og blandes) 



Server med en skål gode oliven.


Lasagne med spinat salat (jeg har vedhæftet en opskrift som inspiration)



500 g. hakket oksekød, 2 løg, 4 fed hvidløg, 2 dåser hakkede tomater, soltørrede tomater, evt. 1 porre, 3 revne gulerødder, 1 revet persillerod, paprika, spidskommen, salt og peber. evt. væde fra de kogte kikærter.

Bechamelsauce: smørmelmælk, revet ostmuskatnød.



Spinatsalat: Friske spinat blade, olie, citronsaft, revet parmesan, saltede græskarkerne, soltørrede tomater, cherrytomat samt avokado.




Frikadeller med kold kartoffelsalat (tag gerne et par kartofler fra til falaflerne, jeg laver altid ekstra frikadeller, de er gode på madpakken eller til fryseren og så kan man tage dem op hvis man skal på tur i ferien til en let madpakke)



Frikadeller: 1 kg hakket svinekød, 3 æg, 1 stort løg finthakket, lidt mælk, lidt mel, salt og peber, man kan tilsætte lidt bouillon, jeg bruger en grøntsagsbouillon der kan smuldres i. 

1,5 kg. nye danske kartofler,  200 g. ærter, 1 bdt. radisser, 1 bdt. forårsløg, 1 rødløgevt. syltet ingefær1 håndfuld purløg.



Dressing: 200 g. creme fraiche1 dl. mayonnaise, 1 tsk.. sennep, 1 spsk. balsamico, 1 spsk. sukker.





Pita falaffel (man kan sagtens købe pita brød, men det tager ikke lang tid at lave selv og de smager simpelthen så godt)



Pitabrød: 1 pk. gær6 dl. lunkent vand, lidt sukker, lidt olie, lidt salt, cirka 800 g. mel (man kan sagtens blande lidt groft mel i dejen, jeg tilsætter selv lidt surdej også)

Falaffel: 1 ds. kikærter, 3 kogte kartofler, 2 fed hvidløg, 1 løgkoriander, evt. frisk persille,  spidskommen, salt2 æg2 spsk, rasp, 2 spsk citronsaft. (alt blendes, hvis farsen er for blød kan man tilsætte lidt havregryn. steges i olie på panden)





salat, tomat, agurk, løg dertil cremefraiche dressing 

Lad hæve en times tid på køkkenbordet mens man laver falafler og grønt klar. Form til 12 kugler og rul ud med kagerullen på et melet bord, læg på bagepapir 4 på hver plade, jeg bager i varmluftovn i cirka 12 minutter ved 200 grader, mens ovnen varmer hæver de lige et kvarter, køles af på en rist mens man steger falafler, hold falaflerne varme i ovnen.


Æggekage med tilbehør



8 æg1 grøn peber, 2 løgolie, salt og peber.

Tilbehør: Rugbrød, tomat, feta og frisk dild


Pasta med laks og spinat (Jeg har vedhæftet en opskrift)



1 kg. pasta, 500 g. laks, 2 løg, 2 fed hvidløg, 1 bundt asparges, frisk spinat, citron, olie, salt og peber, lidt hvidvin samt fløde, evt. lidt bouillon.



Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6