Madplan uge 32

 Madplan uge 32


Jeg vil i den kommende tid tænke grøntsager fra haven ind i min madplan, heldigvis er årstidens grønt også det billigste og mest co2 venlige, så hvis man ikke har køkkenhave, kan man sagtens følge madplanen alligevel.

Vi skal prøve noget nyt herhjemme, mine børn har fået en dag om ugen hvor de skal lave mad og min mand har selvfølgelig stadig en dag (ikke fordi han også skal lære at stå i køkkenet, men fordi jeg arbejder sent ;-). Jeg laver fortsat madplanen for hele ugen. De kan selv vælge hvad de laver derfra og hvordan de gør, men ingredienserne har jeg købt, nu må vi se om de bruger dem.  

Jeg vil fortsat bestræbe mig på at lave minimum en vegetar dag og en fiske dag hver uge. Der vil være dage med nemme retter og der vil være dage hvor jeg skriver forslag til hvordan man kan hjælpe sig selv med lidt snyd, men der vil også være dage hvor jeg laver alt fra bunden og virker hellig hellig hellig. Det vigtigste er at få god mad der gør glad og undgå madspild.....

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. 

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.


Grøntsagslasagne (der er to udgaver, en med snyd og en fra bunden. Jeg laver rigeligt, det kan sagtens bruges på madpakken eller til børnene når de kommer hjem fra skole. Resterne bruges ellers i pastaen senere på ugen hvor jeg hakker det groft)

Grøntsagslasagne med snyd: 3 poser ratatouille fra frost, 3 dåser hakket tomat. (koges godt sammen i en stor gryde cirka i 15 minutter).

Lasagne plader 1 pk.

Færdiglavet morneysovs 2 kartoner

Så er det bare at lave de fineste lag, jeg laver af denne portion en hel dyb bradepande, bager den i ovnen i cirka 40 minutter, den smager så godt, ingen af drengene mangler kød og man behøver ikke tilbehør da lasagnen har alt sundhed i sig.


Man kan også gå den lange vej og hakke og snitte....

Lasagnepladeraubergine, squash, gulerødder, pastinakhakkede tomaterløg, hvidløgolie, paprika, oregano, evt. chili, bouillon

Bechamelsauce: smørmelmælk, revet ostmuskatnød.


Kylling med ris og grøntsager (jeg koger ekstra ris til farsbrødet)

2 pk. kyllinge brystfilet,  1 bk. svampe, 1 bundt forårsløg, 1 squash, 1 bk cherry tomater. (kyllingen skæres i mundrette stykker og svitses af, grøntsagerne skæres i mundrette stykker og tilsættes.

8 dl. ris

Sovs: 2 spsk. østerssovs, 4 spsk. soya, stødt ingefær, gurkemeje, hvidløg og bouillon evt. fløde.

Serveres med hele kogte gnave majs


pizza

Jeg køber 4 stk. færdige pizzaer på frost og tilsætter ekstra ost eller andet fyld.


Pasta kødsovs.... den helt klassiske- alla casa rullegården (det er mit hjem)

Husk at bruge resterne fra grønsagslasagnen


1 pk hakket oksekød, 2 løg, 3 dåser hakket tomat2 rød peber, 1 squash, 4 fed hvidløgoregano, balsamico, spidskommen, paprika, salt, peber, sukker og lidt fløde.

1 kg pasta

server med agurk og tomater i grove stykker samt ketchup og revet ost

Resterne af kødsovsen skal bruges til quasadillas


quesadillas (denne ret er lavet af rester) 

madpandekager, rester fra kødsovsen, frisk spinat og revet ost.


Farsbrød med kartofler og tzasiki (jeg vedhæfter en opskrift som vejledning, jeg bruger dog selv andre ingredienser) 



1 bk. svinekød, 3 æg, resterne af de kogte ris, 2 løg, 3 hvidløg, mælk, hvedemel, salt peber, masser af frisk hakket persille.

2 kg. kartofler

Tzasiki: yoghurt naturel, salt, 1 agurk, 2 fed hvidløg.


Stjerneskud med hjemmelavet mayonnaise 



Toast brødsmør, mayonnaise1-2 fiskefileter pr. personhvedemel1-2 ægrasprejer, friske dampede asparges (gem gerne en eller to til italiensk salaten), røget laksdildstenbiderrognagurk, krølsalat.

Dressing: Evt. 4 spsk. hjemmelavet mayonnaise, 2 dl. cremefraiche, 4 spsk. ketchup, lidt paprika, lidt chili, salt og peber.


Jeg vil lige sige at rema 1000 har tilbud på bag selv pølsebrød i frost, det er nemt og hyggeligt for børn og barnlige sjæle at lave, de er gode som snack eller til madpakken. 


Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6