Madplan uge 33
Madplan uge 33
I denne uge er der spændende ting på menuen, hvis jeg selv må sige det. Jeg skal blandt andet stege makrel filet, det er ikke noget vi får tit. Hokkaido suppen bliver med vores egen hjemmedyrkede hokkaido, det er jeg faktisk temmelig stolt over. Jeg vil også starte ugen med at riste en større portion græskarkerne med salt, jeg håber så den rækker til hele uge som topping, men jeg elsker selv at gå at små spise af den slags når det er der. God fornøjelse i de små køkkener.
Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven.
Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:
kød, frugt /grønt, mejeri og tørkost/konserves.
Makrel filet med kartofler, grøntsager og persillesovs (rester af kartofler og gulerødder kan bruges i suppen, de kogte rødbeder kan bruges i rødbedesalaten senere på ugen)
1-2 makrelfilet pr. person, smør til at stege i, 1.5 kg kartofler, gulerødder, rødbeder, bønner. (fisken steges og kartofler samt grøntsager koges, jeg koger dem hver for sig, det fungere bedst med børnene at de selv kan vælge hvad de vil have)
Persillesovs: margarine, mel, mælk, muskatnød, salt, peber og frisk persille.
1 hokkaido, 2 løg, 4 hvidløg, kartofler og gulerødder evt. porre brug gerne kogte rester hvis du har, spidskommen, ingefær, karry evt. chili, bouillon, fløde.
Topping: evt. bacon, saltede græskarkerne, æblestykker, cremefraiche.
serveres med brød og smør
Frikadeller med porre, rødbede salat samt ristet rugbrød
Frikadeller: 2 pk. hakket kalv/flæsk, 3 æg, lidt mælk, lidt mel, 1 fintrevet løg, salt og peber, margarine eller olie.
Porrerne koges til de er møre.
Rødbede/spinat salat: 4 kogte rødbeder i tynde skiver, frisk spinat, revet frisk parmesan, saltede græskarkerner, olivenolie og salt.
Rist et par skiver rugbrød på panden i olie, drys med lidt salt.
Ovnstegte kyllingelår med pommes og blandet salat (lav gerne lidt ekstra kyllingelår, da resterne kan bruges til linsesalaten)
Kyllingelår, drysses med paprika, spidskommen, karry, lidt chilipulver samt salt og peber. steges i ovnen i et ildfast i en lille time, varmluft.
Pomme frites: steges i ovnen under kyllingen, det sidste kvarter over. Et fif til at få dine ovn pommes sprøde kan være at varme lidt olie op på bradepanden inden pommes friteserne kommes på.
Blandet salat: Salatblade, feta, majs, tomat, squash, løg, agurk, olie og salt. (alle grønsager skæres i små fine stykker).
Pariserbøf (jeg laver et spejlæg på toppen i stedet, med blød midte, det vil børnene hellere spise, har forsøgt med æggeblommen, men de er ikke helt med på ideen)
Toastbrød, hakket oksekød, løg, syltede rødbeder, evt. også frisk revet rødbeder, kapers, revet frisk peberrod, salt og peber.
Linsesalat med kyllingestykker og bacon
4 dl. grønne linser koges.
Kyllingestykker (gerne rester fra forleden), Bacon, rå broccoli i små buketter, melon, edamamebønner, avokado, oliven, frisk revet parmesan
dressing: olie, citron, salt, sukker og sennep.
brød
Derudover har jeg købt:
Morgenmad: Havregryn, cornflakes, mælk og sukker, brød, ost og smør.
Frokost: Rugbrød, pålæg, gnavegrønt, frugt, eller andet lækkert til madpakken.
Lækkerier til weekenden😃
God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!









Kommentarer
Send en kommentar