Madplan uge 43
Madplan uge 43
Så skal vi i gang efter en skøn uge med ferie. Madplanen i denne uge en god og nem, der er flere dage hvor jeg laver meget nemme retter med frost poser med grønt. Heldigvis er der gode tilbud på actimel, så bliver madpakken også lidt mere attraktiv for børnene. En dag er hverken mig eller min mand hjemme til at lave mad, der køber jeg frost pizza, så har børnene en fest og kan sagtens hjælpe hinanden.
Jeg har i ferien skåret græskar hoveder, og har gemt kernerne, dem har jeg kogt og stegt på panden i lidt sukker, de smager perfekt som topping på salater eller bare som snacks, jeg vil bruge dem blandt andet i grøntkålssalaten.
Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven.
Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:
kød, frugt /grønt, mejeri og tørkost/konserves.
Kyllingespyd med fritter og børnesalat (kyllingespyd er gode til madpakken, jeg laver altid rigeligt)
6 kyllinge bryster, træspyd. (skær kyllingen i tern, læg spyddene i vand, kyllingen skal marinere i marinaden i minimum 30 min. sæt kyllingen på spyd og steg i ovnen i 20 minutter ved 200 grader)
Marinade: 1 dl olie, 1 dl soya, frisk ingefær, frisk chili, 2 fed hvidløg, 1 tsk. honning.
Pommesfritter: Frost eller 1 kg kartofler, salt og olie.
Børnesalat: 3 tomater, 1/2 agurk, 1 ds. majs, ærter, 3 gulerødder, blomkål, lidt salt og oliven olie. (alle grøntsager skæres i små tern, dette er en lille farvesymfoni i en skål, der er ikke noget der klistres sammen af dressing eller er blødt i konsistensen, det knaser og er sprødt og lækkert).
Medister med brunede kartofler og grøntkålssalat (rester af kartofler og grøntkål kan sagtens bruges til linsesalaten)
2 pk. medister (jeg koger altid medisteren og steger den på panden bagefter, kogevandet kan bruges til at lave sovs)
Brunede kartofler: 2 glas små kartofler, sukker, margarine.
Grøntkålssalat: Frisk grøntkål, granatæble, rosiner, ristede pinjekerne/græskarkerner ristet i lidt sukker.
Dressing: olie, eddike, citron, sennep, salt, sukker. (jeg laver ekstra til linsesalaten)
evt. sovs: kogevand, jævning, kulør, smages til med balsamico, salt og sukker
Linsesalat med stegt andebryst (husk at få brugt resterne fra grøntkålen og de brunede kartofler)
3 stk andebryst
2 dl. linser, 1/2 pose bønner, 1 løg, 1/2 blomkål, Hokkaido. (linser og bønner koges som anvist på posen, blomkål skæres i mindre stykker, hokkaidoen skæres i tern og bages i ovnen sammen med andebrysterne i cirka 20 minutter, krydres med lidt olie og salt. salaten anrettes, dressing hældes over og pyntes med andebryst i skiver)
Dressing: olie, eddike, citron, sennep, salt, sukker.
Tomatsuppe med suppehorn og flutes
4 dåser hakket tomat, 4 dl. bouillon , 3 dl. fløde, 250 g. suppehorn, 2 løg, paprika, hvidløg.
flutes
Frost pizza
rema har i denne uge deep pan pizza på tilbud :-)
Ratatouille med fyldt pasta
2 poser ratatouille fra frost, 2 ds. hakket tomat, 2 pk fyldt pasta, frisk parmesan.
Derudover har jeg købt:
Morgenmad: Havregryn, cornflakes, mælk og sukker, brød, ost og smør.
Frokost: Rugbrød, pålæg, gnavegrønt, frugt, eller andet lækkert til madpakken.
Lækkerier til weekenden😃
God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer
Send en kommentar