Madplan uge 45

Madplan uge 45

I denne uge skal vi spise and. Jeg er vild med and Jeg elsker at lave det og duften er fantastisk, jeg laver and på den gamle traditionelle måde, stegt i ovn med æbler og svesker. Når det så er sagt er det jo noget værre griseri, derfor steger jeg ekstra når jeg alligevel skal gøre ovnen ren bagefter. Så spiser vi burger med and og derefter suppe med nudler selvfølgelig kogt på skroget. 

Ud over det skal vi have rigtig teenager mad. Drengen fylder 15 år og vil rigtig gerne have en stor saftig burger med pommes frittes, så det får han.

Fløden er billig i denne uge og derfor laver jeg flødekartofler med hamburgryg. Jeg gemmer væden  som hamburgryggen er kogt i, den kan bruges senere, så den ryger i fryseren.

Vegetarretten fra sidste uge har vi ikke nået, så den kommer på igen i denne uge, da jeg jo allerede har handlet til den.

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. 

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.


Burger med pommes frittes


Burgerboller, mayonnaise
, oksekød, bacon i skiver, cheddar ost, salat, tomat, løg.

Pommes frittes, ketchup, remulade.






Bulgur med brune linser, løg og græsk yoghurt, tomatsalat og fladbrød


Brune linser, bulgur
, løg, hvidløg, olie, salt, spidskommen, peberfrisk persille, citron og græsk yoghurt.

Tomat salat: 6 tomater, mozzarellarødløgoliven, olie, balsamico, salt.

Fladbrød



Hamburgryg med flødekartofler og grønt 


1 stk. hamburgryg  
(vandet som hamburgryggen har kogt i kan evt. gemmes i fryseren)

Grønt: 1blomkål, 10-12 gulerødder, 4 porre 

Flødekartofler: 2 kg kartofler, 3 løgmuskatnød1/2 l fløde, salt og peber.


And (2-3 stk afhængig af størrelsen) på den gammeldags måde. (jeg har vedhæftet en opskrift på langtidsstegt, det er den der passer bedst her, man kan også følge stege vejledningen på indpakningen)


Brunede kartofler:  2 glas små kartofler, sukker, margarine.

kartofler, svesker, æbler, salt og peber.

rødkål fra glas

råkost salat: 2 rødbeder, 5 gulerødder, 1/2 spidskål, 1 appelsin.

sovs


Burger med and


Burgerboller
, resterne af andekødet, resterne af rødkålen og resterne af råkostsalaten.

Mayonnaise, evt. brasede kartofler af resterne. 

Jeg vil servere min hjemmelavede stikkelsbær chutney til, den er stærk af ingefær og chili og vil gøre sig godt til den fede and.......håber jeg.


Andesuppe med nudler

Andeskrog, nudler, bouillon, porre, gulerødder, 1/2 spidskål,  ingefær, chili, hvidløg, salt og peber.




Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6