Madplan uge 46

 Madplan uge 46

I denne uge skal vi selvfølgelig have stegt flæsk (valgflæsk), vi panerer det, det er sådan vi bedst kan lide det. Derudover starter vi også op på en af julens retter, nemlig risengrød, jeg er vild med risengrød, min mand er ikke så glad for det, men spiser det for min og børnenes skyld, vi for naturligvis hvidtøl til.

Jeg vil I denne uge også lave hjerter i flødesovs, dem kan man desværre ikke købe i rema, jeg plejer at smutte forbi slagteren og køber gerne et stykke røget bacon med, jeg skal også bruge det til æggekagen og suppen. Nogle gange er det en god ide at bestille hjerterne i forvejen. Jeg servere dem med kartoffel/selleri mos, og skære altid hjerterne i små fine stykker. Jeg har engang serveret det for min morfar der ellers ikke var vild med tanken da han kom og fik fortalt menuen, men han måtte indrømme at det ikke var som han huskede det, han var vild med de små lækre stykker hjerter i den gode flødesovs med masser af bacon.


Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. 

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.


Hjerter i flødesovs med kartoffel/selleri mos


700 g. hjerter, god bacon i tern
, 1/2 l. fløde, bouillon, salt og peber. (hjerterne ordnes ved at skære dem i små tern og fjerne sener, brunes derefter med bacon, væden tilsættes og retten simre en lille time) 

Mos: 7 bagekartofler, 1 selleri, smør salt og peber evt. lidt mælk

Grønt: frisk spinat, tomat, feta, saltede græskarkerner 



Paneret flæsk med kartofler og persillesovs (jeg steger gerne ekstra flæsk, da det også smager fantastisk på en rugbrød)


3 pk. flæsk
 i skiver, rasp, 4 ægsalt og peber2 kg. kartofler.

Sovs: Margarine, melmælkpersillesalt og peber.

Salat: frisk spinat og groft revet gulerod, små buketter broccoli.


Hokkaido suppe 



1 hokkaido, 2 løg, 4 hvidløg, kartofler og gulerødder evt. porre brug gerne kogte rester hvis du har, spidskommen, ingefær, karry evt. chili, bouillonfløde.  

Topping: evt. bacon, saltede græskarkerneæblestykker, cremefraiche.

serveres med brød og smør



Risengrød


3 liter sødmælk, grødris, smør, kanelsukker og hvidtøl




Æggekage med bacon og gnavegrønt



8 æg1 grøn peber, 10 kartofler, 2 løg, masser af olie, salt og peber.

server med tomater, blomkål, broccoli, sprød bacon og rugbrød med smør.


Ris med stegte grøntsager og forårsruller

Forårsruller med nudler (man kan selvfølgelig købe frosne færdige forårsruller, men hvis man har mod på det kan jeg anbefale de hjemmelavede, det tager selvfølgelig ekstra tid selv at lave dem, men de smager altså også helt vildt meget bedre)


1 pk forårsrulle plader, evt. hakket svinekød, 1 presset hvidløg, 1 revet gulerod, 2 stængler blegselleri fint hakket, 1/4 spidskål fint snittet4 spsk. fiskesovs, 1 spsk. soya, 1 tsk. sukker, lidt frisk chili og 50 g. kogte og groft hakkede glas nudler1 æg til at lukke forårsrullerne med. (jeg plejer lige at stege fyldet på en pande i 5 minutter, så det falder godt sammen, hældes i en si så overskydende væde falder fra. Fyldet kommes nu på pladerne som lukkes og derefter steges i rigeligt olie, se billede nedenfor)


Ris

Stegte fintsnittede grøntsager: Gulerødder, løg, bladselleri, peberfrugt, spinat, hvidløg, østersovs, soya, olie, salt, peber.



Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6