Madplan uge 48

 Madplan uge 48


I denne uge står den selvfølgelig på risengrød, der skal laves rigeligt, så der også kan stilles lidt ud til nissen.

Jeg er virkelig udfordret med min madlavning, jeg er taknemmelig over at jeg ikke lever af at lave mad til andre. Mine smagsløg er stadig helt væk og det er ikke nemt at smage maden til. Jeg lavede lørdag hvidkåls steak, en simpel vegetar ret, den burde have masser af smag, da bønnerne lå i en lækker senneps dressing, men jeg havde slet ingen fornemmelse af kraft, sødme og bitterhed, salt smager jeg heller ikke, så jeg indrømmer, jeg har en del rester tilbage fra retten. de skal dog ikke gå til spilde, så jeg vil i denne uge lave gratin, med de grøntsager jeg har til rest.

Jeg kan heller ikke lugte om jeg brænder maden på, så familien må have tålmodighed, de bliver udsat for lidt af hvert i køkkenet for tiden.

De fleste siger heldigvis at det kommer igen på et tidspunkt, vi krydser fingre.

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. 

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.


Medister med brunede kartofler og grøntkål 


2 pk. medister (jeg koger altid medisteren og steger den på panden bagefter, kogevandet kan bruges til at lave sovs)

Brunede kartofler: 2 glas små kartofler, sukker, margarine.


Flødestuvet grøntkål: 1 pk frossen grøntkål, salt, sukker, fløde, citronsaft, evt. lidt revet muskatnød.



Svinemørbrad i ovn med ris (opskrift vedhæftet som vejledning, kog ekstra ris til rissalat)


2 svinemørbrad i skiver
, 2 ds. tomat1 bk, svampe, 2 peberfrugter, 2 løg, 4 fed hvidløg, paprika, timian, salt, peber, 1/2 l. fløde3 dl. bouillon.

ris (kog ekstra til rissalat) 





Steak med broccolisalat og stegte ris



Steak 1 pr. person

Broccolisalat: Broccoli (jeg laver altid 2 broccolihoveder), bacon (køb evt. et stykke), rosiner, solsikkekerne.

Dressing laves af: mayonnaisecremefraiche, sennep, lidt sukker, 1/2 citron,  

Hvis man har ris til overs kan disse ristes på panden i smør eller bruges som salat med feta og fint snittet grønt




Gratin med hvidkål 


8 æg
, margarine, hvedemel, mælk, hvidkål evt, andre grøntsagsrester, rasp, salt, paprika.








Risengrød


3 liter sødmælk, grødris, smør, kanelsukker og hvidtøl





Oste/pølse - bord



3 slags spegepølser4 slags oste, olivengrøntsagsstave, agurk, gulerod, radise, peberfrugt, vindruer.

Guacamole: 2 avokadoer, 2 hvidløg, citronsaftolivenolie, saltlidt cremefraiche.

hvis det skal være ekstra lækkert.... Nachos med revet ost

Foccacia brød25g. Gær500 g.  hvedemel, olivenolie, saltrosmarin, vand.


Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6