Madplan uge 2

 Madplan uge 2

Kylling på menuen betyder herhjemme at der skal steges og koges på dyret i flere omgange, intet skal gå til spilde. Stegt, i tarteletter og som risotto. 

Fisken i denne uge står på stegt torskerogn med kapers, dog en nem og hurtig udgave, men det er også helt okay ikke at skulle stå i køkkenet hele dagen og lege kok, det vigtigste må være at man gør hvad man orker og får skabt god, sund og varieret mad efter bedste evne. Jeg forsøger at få fisk på menuen en gang om ugen, samt en dag uden kød, det er faktisk lykkedes over alt forventning sidste år og det vil jeg fortsætte med, men for at det skal lykkedes skal det også være nemt og okay at ty til nemme løsninger.

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. 

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.


Kylling og kartofler stegt i ovn med mango salat (lave gerne en ekstra kylling, der skal bruges kyllingekød til tarteletterne, samt skrogene skal bruges til risottoen)


Kylling stegt i ovn eller på grill med favorit krydderierne

2 kg. kartofler

Spidskålsalat med mango: 1/2 spidskål, 1 mango, 1 god håndfuld frisk persilleolie, 1/2 citron evt. frisk chili.








Tarteletter med kylling og asparges (opskrift vedhæftet som inspiration, jeg laver selv en opbagt sovs i stedet)


3-5 tarteletskaller pr. person

Opbagt sovs: En god klat margarine, mel, mælksalt, peber, muskatnød, kødet fra en kylling3 dåser asparges snitter.

tomat og persille til pynt.





Risotto med svampe og grøn salat og fenikkel 


Risotto: 1 løg, 3 fed hvidløg, blandede svampe1 pose risottoris, kyllingevandet kogt på skrog, salt og peber samt en flødeost og evt. revet ost.

Blandede salatblade, fenikkel, citronsaft, lidt salt og god oliven olie.



Ris med kødsovs (resterne fra denne ret skal bruges i pitabrødene, så der må gerne laves lidt ekstra, jeg bruger ekstra grøntsager i retten når vi spiser den med ris, for os er det en fordel hvis grøntsagerne er revet eller snittet fint, så glider de hele lettere ned for de mindste i familien og det fungere også godt i pitabrødet)

7 dl. ris

Kødsovs: 2 pk hakket oksekød, 2 løg, 2 dåser hakket tomat2 rød peber, 3 pastinakker, 4 gulerødder,  4 fed hvidløgoregano, balsamico, spidskommen, paprika, salt, peber, sukker og lidt fløde.








Stegt torskerogn med kartofler, broccoli og gulerødder (jeg snyder i denne uge og køber det på dåse, det optimale ville selvfølgelig være at købe torskebukser, pakke ind, koge og derefter stege, men det bliver ikke i denne uge;-))



4 ds. torskerogn, smør, kapers, citron

2 kg kartofler, 1 broccoli, 10 gulerødder (koges)

Persillesovs: Margarine, melmælkpersillesalt og peber.


Pitabrød Husk at det er helt okay at købe færdige pitabrød

Pitabrød: 1 pk. gær6 dl. lunkent vand, lidt sukker, lidt olie, lidt salt, cirka 800 g. mel (man kan sagtens blande lidt groft mel i dejen, jeg tilsætter selv lidt surdej også) 

Lad hæve en times tid på køkkenbordet. Form til 12 kugler og rul ud med kagerullen på et melet bord, læg på bagepapir 4 på hver plade, jeg bager i varmluftovn i cirka 12 minutter ved 200 grader.

salat, tomat, agurk, løg dertil cremefraiche dressing 

Resterne fra kødsovs og evt. ris varmes og lad det gerne koge ind så der ikke er for meget væske i, hvis man vælge at blande risene i skal de ikke koge med alt for længe, blot tilsættes et par minutter inden servering.



Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6