Madplan uge 8

Madplan uge 8

Så er jeg i gang igen efter en skøn uge med vinterferie. Det er tid til madpakker og travl hverdag. Ugens madplan består af både suppe og gamle retter samt en enkelt dag med fokus på børnene. De skal selv lave maden og det skal derfor være nemt og noget de elsker. Det bliver i denne uge kyllingenuggets med pommes. Man kan lave dem fra bunden som jeg plejer og har også lagt opskriften med, men jeg må erkende at jeg i denne uge køber de færdige fra frost. Det er ingen skam, de smager ikke helt så godt, men det er overskueligt for børnene at tænde ovnen og komme både nuggets og pommes på bageplader. Det bliver en sejr for alle og når både mor og far ikke er hjemme inden kl. 20 må det være den bedste løsning. 

I ferien har jeg brugt tid på at bruge hvad der var i fryseren, det har været spændende, men det er sjældent noget jeg har overskud til i hverdagen, mærkeligt som der altid ender ting man ikke anede var der ;-)

Rigtig god uge....

Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. 

Retterne er beregnet til 6 personer, jeg har ved nogle af retterne vedhæftet en opskrift som vejledning på fremgangsmåden, men ingredienserne kan være anderledes. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:

kødfrugt /grøntmejeri og tørkost/konserves.


Vietnamesiske forårsruller (man kan lave dem som vegetar eller tilsætte rejer eller kylling.)



Rispapirrejer/kylling, 2 peberfrugter, 3 gulerødder, 1 agurk, 2 avokado, salat blade, evt. bønnespire, frisk koriander, frisk persille.

Sesamdressingmayonnaise, ristet sesam, eddike, fiskesauce, sukker, sesamolie, solsikkeolie, soyasauce.


Tomatsuppe med suppehorn og flutes

4 dåser hakket tomat4 dl. bouillon , 3 dl. fløde250 g. suppehorn2 løgpaprikahvidløg.

flutes


Hamburgryg med flødekartofler og spinat/rødbede salat


1 stk. skinkecoulotte 


Rødbede/spinat salat: 4 kogte rødbeder i tynde skiver, frisk spinat, revet frisk parmesan, saltede græskarkerner, olivenolie og salt. 


Flødekartofler: 2 kg kartofler, 3 løgmuskatnød1/2 l fløde, salt og peber.




Gratin med blomkål (jeg tænker at bruge resterne fra flødekartoflerne og skinkestegen i gratinen hvis der er rester....spinatsalat kan også sagtens spise dagen efter, den passer også som tilbehør til gratin)


8 æg
margarine, hvedemel, mælk, blomkål evt, andre grøntsagsrester, rasp, salt, paprika.









Kyllingenuggets og pommes med gnavegrønt

3 pk kyllinge inderfilet, 3 ægmel, rasp, paprika, chilipulver, karry, spidskommen, olie, salt og peber. (kyllingefileterne skæres i lidt mindre stykker, de skal cirka være 4 cm, mel blandes med krydderier og kyllingen vendes i melet. det skal stå i cirka 20 minutter. derefter vendes det i æg og til sidst i rasp, steges i olie og holdes lune i ovnen ved middel varme)

1 ps. pommes frites

Gnavegrønt: agurk, gulerødder, peberfrugt, blomkål.



Stuvet hvidkål med medister, sennep og rugbrød



1 hvidkålshoved, smør, cirka 7 dl. mælk, evt. væden fra den kogte medister, salt, peber, muskatnød, evt. jævning.


2 medister, kogt og derefter stegt på panden (væden fra medisteren kan bruges til at koge hvidkålen i)

sennep, rugbrød og smør



Derudover har jeg købt:

Morgenmad: Havregryn, cornflakesmælk og sukker, brød, ost og smør.

Frokost: Rugbrødpålæggnavegrøntfrugt, eller andet lækkert til madpakken.

Lækkerier til weekenden😃 


God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Velkommen

Madplan uge 3

Madplan uge 6