Madplan uge 13
Madplan uge 13
Du kan bruge denne som din indkøbsliste, vælg de retter du vil lave og put i kurven. Det er ved nogle af retterne muligt at trykke på overskriften og se en opskrift, de er understreget. Varekategorierne er inddelt i farver som følgende:
kød, frugt /grønt, mejeri og tørkost/konserves.
Retterne er beregnet til 6 personer
Pasta kødsovs
1 kg pasta, 500 g. hakket oksekød, 2 ds hakkede tomater, 2 løg, 2 peberfrugter, 1 revet persillerod, 1/4 fløde, 1 dl. rødvin, 3 dl bouillon, oregano, spidskommen, salt og peber.
Revet parmesan
Boller i karry med gulerodssalat
700 g. ris.
Fars: 1 kg hakket svinekød (der skal laves ekstra kødboller som skal bruges til pizzaen, man kan også stege et par frikadeller til frokosten), 4 æg, 1 revet løg, lidt mel, lidt mælk, salt og peber.
Sovs: Margarine, kogevandet fra kødbollerne, karry, gurkemeje, mel, evt. 1 ds. kokosmælk.
Gulerodssalat: 5-6 gulerødder, rosiner, solsikkekerne, 1 appelsin, lidt citronsaft.
Hamburgryg med grønt og sennepssovs
2 stk. hamburgryg (vandet som hamburgryggen har kogt i gemmer jeg i fryseren til minestrone suppe)
Grønt: 1blomkål, 10-12 gulerødder, 1 pose ærter fra frost, 1,5 kg. kartofler. (Tag gerne 1 kogt gulerod og en stor håndfuld ærter fra til italiensk salat, resterne af hamburgryggen bruges som pålæg, man kan også fryse det efter det er skåret, så er det lige til at tage op i små portioner, hvis der er flere kartofler tilbage er de gode til pålæg med ørreden)
Sennepssovs: Margarine, mælk, muskatnød, mel, Dijon sennep.
Tapas med hjemmebagt foccacia brød
Chorizo, fuet pølse, paprika pølse, (resterne af pølserne bruges på pizzaen) skære ost, brie, castello, oliven, peberfrugt, agurk, gulerod, vindruer.
Foccacia brød: 25g. Gær, 500 g. hvedemel, olivenolie, salt, rosmarin, vand.
Pizza med kødboller og frisk spinat (kødboller fra boller i karry samt pølser fra tapas)
Dej: 50 g. gær, 6 dl vand, salt, 1 spsk. olivenolie, cirka 900 g. valgfrit mel.
Fyld: tomat sovs (1 ds. hakkede tomat, 1/2 revet løg, oregano, salt, peber og lidt sukker).
3 persillerødder i tynde skiver, kødboller, skiver af pølser fx chorizo, 300 g revet ost, salt og olivenolie.
Pynt: frisk spinat.
Stjerneskud med hjemme lavet mayonnaise
Toast brød, smør, mayonnaise, 1-2 fiskefileter pr. person, hvedemel, 1-2 æg, rasp, rejer, friske dampede asparges (gem gerne en eller to til italiensk salaten), røget laks, dild, stenbiderrogn, agurk, krølsalat.
Dressing: Evt. 4 spsk. hjemmelavet mayonnaise, 2 dl. cremefraiche, 4 spsk. ketchup, lidt paprika, lidt chili, salt og peber.
Mayonnaise: Lav gerne en stor portion da det også skal bruges til italiensk salat og til frokosten.
3 æggeblommer, saft fra 1 citron, (jeg kan godt lide den frisk) 1 ts. sennep, 3-4 dl solsikkeolie smag til med salt.
Nu kan den deles i mindre portioner og bruges til forskellige retter.
Påskefrokost
Rugbrød, hjemmelavet knækbrød, kiks.
-Marinerede sild, rødløg, karrysalt (hjemmelavet mayonnaise, 1 hårdkogt æg, karry og kapers)
-Hamburgryg, italiensk salt (mayonnaise, 1 kogt gulerod i tern, 1 håndfuld ærter samt 2 dampede asparges i små stykker)
- kartoffelmad med ørred og mayonnaise drys med dild
- evt en frikadelle med rødkål, hvis man har lidt rødkål til rest fra forrige uge
- ost fra tapas
- rygeost salat med hjemmelavet knækbrød (1 pk. rygeost, 2 spsk. mayonnaise, 4 spsk. cremefraiche, 1/4 agurk i små tern, 1/2 bundt radisser i tynde skiver, purløg, salt og peber), (1 dl græskarkerne, 1 dl. havregryn, 1 dl, sesamfrø, 1 dl. hørfrø, 1 dl. solsikkekerne, 1/2 dl. birkes, 3,5 dl. hvedemel, 2 dl vand, 1 dl, olivenolie, 1 stor spsk. salt. Bages i 20 min. ved 200 grader).
240 g digistivekiks, 80 g smør, 5 blade husblas, 4 æg, 200 sukker, 2 tsk. vanilje, 400 g. A38, 1 citron, 2,5 dl. fløde, 50 g. mørk chokolade.
Derudover har jeg købt:
Morgenmad: Havregryn, cornflakes, mælk og sukker, brød, ost og smør.
Frokost: Rugbrød, pålæg, gnavegrønt, frugt, drikkeyoghurt eller andet lækkert til madpakken.
Lækkerrier til weekenden😃
God fornøjelse, håber det bliver nemt og lækkert!

Genialt!
SvarSlet